geboren in het mooie grensdorpje Siebengewald. Hier ben ik opgegroeid en na wat omzwervingen mag ik nu vanuit mijn geboorteplaats mijn huidige werkzaamheden vervullen.
geboren in het mooie grensdorpje Siebengewald. Hier ben ik opgegroeid en na wat omzwervingen mag ik nu vanuit mijn geboorteplaats mijn huidige werkzaamheden vervullen.
Als kind vond ik het al leuk om te schrijven en bezig te zijn met taal. Ik had penvriendinnen in heel Europa, waar ik lange brieven in het Nederlands of Duits aan schreef. Van mijn moeder, op school en van vriendjes en vriendinnetjes leerde ik de Nederlandse taal . Van mijn vader, die net over de grens in Goch geboren en opgegroeid is, en van zijn vrienden en familie, leerde ik Duits. Thuis spraken we deze talen beide en daarnaast uiteraard ook het dialect uit de streek. Mijn vader schreef jarenlang voor elke uitgave van het dorpsblad “De Grenskoerier” een gedichtje en voorwoord in het dialect. Als kind vond ik het fantastisch als ik daarover mee mocht denken. “Plat proate” verbind mij met de mensen die hier wonen en de streek die ik zo ben gaan waarderen.
Na het afronden van de middelbare school heb ik een opleiding voor de horeca gedaan. Daarna ben ik verhuisd naar Oud Heusden in Brabant. In deze regio heb ik mij een heel aantal jaren thuis gevoeld en met plezier gewoond en gewerkt. Toch wilde ik uiteindelijk liever dichter bij mijn familie wonen en besloot in 2015 terug te keren, dit keer naar de geboortestad van mijn vader, net over de grens. In de zomer van 2022 leerde ik mijn vriend Paul kennen en met hem kwamen ook zijn drie lieve kindjes in mijn leven. Ik geniet van het gezellig chaotische gezinsleven waar ik in stapte, maar het veranderde ook de invulling van mijn leven en de kijk op mijn werk.
Mensgericht werken is voor mij altijd belangrijk geweest. Dit was ook de drijfveer voor mijn manier van werken in de horeca. Maar toen ik vorig jaar van dichtbij mocht ervaren, hoe waardevol goede begeleiding rondom het overlijden van een dierbare is, vond ik dit zo betekenisvol dat ik besloot het roer om te gooien en mij in te schrijven voor een opleiding tot ritueelbegeleider bij Gaandeweg Uitvaarteducatie. Onze docente Marian van Til heeft ons verteld, geleerd en begeleid om vanuit eigenheid en vanuit ons hart te kunnen helpen om een afscheidsdienst samen te stellen die recht doet aan het leven van de overledene en de nabestaanden. Samen bedenken wat de beste manier is om een allesomvattende dienst neer te zetten en zo te zorgen voor een persoonlijk en waardevol afscheid. Met de juiste woorden, passende muziek, mooie foto’s en betekenisvolle rituelen of handelingen. Dat is waarin ik wil meedenken en begeleiden in de emotionele tijd rondom het overlijden.